home

Berita rolex jam tangan penaja syarikat penaja pelancongan Eropah pemimpin
Berita rolex jam tangan penaja syarikat penaja pelancongan Eropah
Berkualiti tinggi replika rolex submariner palsu rolex daytona tiram
Biji ular dan resipi pembungkusan mustard lengkok
Breitling bentley chrono matic breitling chronograph replica jam tangan
Breitling bentley Gt muka putih breitling jam tangan beli replika
Tetapi untuk mendapatkan pengiraan yang sangat mudah terhadap tegasan udara pada bekas vakum menganggap sebuah badan sfera, Replika jam tangan vestal sebagai dunia mempunyai lokasi permukaan yang boleh dilakukan paling sedikit untuk apa-apa kandungan kubik yang disediakan.

Lingkaran diameter 150 kaki akan mempunyai Kandungan 1,766,250 kaki kubik, yang hampir cukup untuk kapasiti dua, 000,000 kaki zeppelin saiz purata. Sebagai udara berat kira-kira 80 paun setiap seribu kaki kubik pada ketumpatan paras laut, ditambah dengan vakum tidak ada apa-apa sama sekali, 1,766,250 kaki padu akan mempunyai daya angkat sebanyak 70.65 tan. Oleh itu, sfera logam, kabin, makanan, bahan bakar dan beban belanja tidak dapat melebihi berat badan itu, jika ia telah diperolehi dari permukaan laut, dan perlu banyak ton lebih ringan untuk naik ke ketinggian mana-mana. > Sfera kaki 150 mempunyai kawasan permukaan 70,650 kaki persegi, di mana boleh, di paras laut, tekanan udara sekitar 15 paun untuk inci persegi, atau mungkin tekanan total, yang sangat tipis Dinding logam perlu menahan 152,613,000 pound, dengan kata lain 76,306,5 ton.

Dan setelah mencipta lampu logam cukup untuk terbang tetapi cukup kuat untuk menahan tekanan seperti itu Replika jam tangan emas besar , pesawat udara itu akan memiliki daya angkat Hanya 17,660 pound, atau kurang daripada sembilan ton, lebih baik daripada belon yang diisi hidrogen dengan ukuran yang sama!

Itu tekanan udara yang sangat besar yang terletak pada setiap inci persegi segala-galanya di bumi, dan yang kita dengan cepat mengabaikan Kerana hakikatnya ia menyamakan kedudukan di dalam badan kita, dan akibatnya kita tidak merasakannya Salah satu daripada maklumat saintifik yang penulis pseudo-saintis dengan begitu mudah mengabaikan atau mengabaikan.

Kereta antar planet menjenguk di antara bumi dan Venus, Marikh dan juga Bulan di halaman semua percetakan majalah Jenis fiksyen ini. Mereka membuat kelajuan yang sangat besar dan mengurangkan pelayaran berjuta-juta kilometer ke beberapa jam atau hari terutamanya kerana, seperti yang ditunjukkan oleh para penulisnya, angkasa luar dianggap sebagai vakum di mana tidak ada rintangan angin terhadap laluan mereka.

Tetapi apabila ruang angkasa sebenarnya adalah vakum, maka tekanan udara di dalam kenderaan harus dikekalkan pada kepadatan tanah untuk membolehkan para penghuninya hidup, jadi masalah dalam pesawat udara vakum pada dasarnya dibalikkan. Sebagai alternatif mempunyai 15 Pound untuk inci persegi di sekitar luar yang cuba menghancurkan badan di dalam, kita telah mendapat �� 15 untuk inci persegi di dalam yang cuba untuk meniup ke luar. Daripada dua kesukaran anda, vakum udara vakum benar-benar menunjukkan halangan yang lebih rendah, untuk badan logam sfera akan lebih banyak tekanan daripada tekanan luaran daripada pengembangannya daripada strain dalaman. Itulah sebabnya ahli mampatan dalam bangunan keluli dan jambatan membawakan lebih kurang masalah daripada kabel jambatan penggantungan, yang berada di bawah tekanan yang meluas.

Sudah tentu, menyediakan kuasa yang memadai untuk menembak roket yang membawa manusia ke angkasa , Ia boleh dilakukan untuk memberi tenaga yang cukup untuk memindahkan kereta dengan dinding yang cukup tebal untuk menahan ketegangan. Dalam semua fiksyen, serta percubaan sebenar untuk membangunkan roket-roket angkasa, jam tangan replika kehadiran kuasa itu diandaikan.

Bidang pilihan lain dari fiksyen yang saintifik adalah komunikasi antara planet dengan wayarles dengan semua Penduduk khayalan Venus, Marikh, atau Bulan, kerana bahkan tidak adanya udara dan air di surau bulan 'menghalang penulis fiksyen dari mengumpannya dengan manusia dan juga kehidupan binatang.' Planet itu sebenarnya tidak berhenti dengan fiksyen, untuk mana-mana lelaki di London setahun atau lebih yang lalu menghabiskan beberapa minggu mencari untuk bercakap dengan radio dengan Mars. Pada masa yang sama ia memecah masuk ke akhbar dengan eksperimennya, kerajaan British Secara diam-diam menjalankan eksperimen untuk membuktikan bahawa 'Heaviside layer' yang mengionkan udara terion lebih tinggi di atas bumi-lapisan yang dinamakan untuk ahli matematik terkenal yang pertama meramalkan kehadirannya-sebenarnya menangkis isyarat radio kembali ke bumi, jam tangan movado murah dan sebagai Keputusan menjelaskan perbuatan itu Ion isyarat gelombang pendek dalam jarak jauh.